Та случаят е следния. Изхабих почти всичкото гориво в резервоара. Спирам на бензиностанця и казвам на човека да я напълни до горе. Останах изумен когато количеството от колонката надхвърли 69 литра гориво. Някой може ли да обясни, защо така се е получило при вместимост на резервоара 63литра. Цели 6литра при положение ,че съм имал някакво остатъчно гориво в резервоара. Така излиза ,че е 70литров на 156 резервоара. Възможно ли е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вместимост на резервоар
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщениеАко е напълнил до капачката е възможно да е побрала 3-4 литра отгоре.. + допустимата грешка за колконките... да кажем че се докарват до 68-9... та възможно си е.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Сега да споделя и аз моя експеримент...Тъй като аз не вярвам вече на никоя колонка си напълних 3 туби метални по 20 л и 1 пластмасова 10л...Карах я когато вече стана точно на червената чертичка, т.е. почти няма нищо...
Та взехме да наливаме 3-те туби си взелнаха без проблем и си казах явно се напълни, защото предполагам че са останали около 1-2л., т.е. вече станаха 61-62 л., та взехме да наливаме 10 литровата туба...Та след около 8 л. преля през капачката...
Извод: колкото и изумен да съм резервоара събира около 70л до капачката с преливане...Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:51.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеСега да споделя и аз моя експеримент...Тъй като аз не вярвам вече на никоя колонка си напълних 3 туби метални по 20 л и 1 пластмасова 10л...Карах я когато вече стана точно на червената чертичка, т.е. почти няма нищо...
Та взехме да наливаме 3-те туби си взелнаха без проблем и си казах явно се напълни, защото предполагам че са останали около 1-2л., т.е. вече станаха 61-62 л., та взехме да наливаме 10 литровата туба...Та след около 8 л. преля през капачката...
Извод: колкото и изумен да съм резервоара събира около 70л до капачката с преливане...
Значи проблема не е само в моя телевизор.
Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени. Не че е изключено и при тях да има мошенници, но при големите вериги бензиностанци мисля ,че вероятноста е малка. Възможно е този остатък от 7литра да е предвиден за разширение на парите или нещо подобно. И сигурно не е добре да се зарежда до капачката.Last edited by Galeano; d.m.y г., 17:47.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеЗначи проблема не е само в моя телевизор.
Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеЗначи проблема не е само в моя телевизор.
Не вярвам да са ме метнали ,че чак с 7литра. Колониките са калибрирани и до колкото знам се проверяват често и глобите са доста солени. Не че е изключено и при тях да има мошенници, но при големите вериги бензиностанци мисля ,че вероятноста е малка. Възможно е този остатък от 7литра да е предвиден за разширение на парите или нещо подобно. И сигурно не е добре да се зарежда до капачката.
Ама последните 5-6 литра трябва да се наливат мноооого бавно и да се изчаква, заради пяната. Ако пълниш бързо, пяната изключва пистолета на около 63-64 литра. Хем в резервоара винаги има останали поне 1-2 литра.
Това съм го установил на колонка на ЕКО на бул. Вапцаров - а там колонките са точни. Веднъж пълних една чисто нова германска туба 5 литра и колонката отсече точно 5 литра.
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеЕ добре де, веднъж ходих на път и после карах малко в града, карах 100км на светеща лампичка, и след това догоре и ми наляха точно 60 литра! Колко е тая резерва? За 100км има със сигорност!
Comment
-
Резервоарът,може да събере и 100 литра,но само на теория.Има и други теми ,в които е писано,как някой е зареждал с туби,кофи,бензиноколонки,бутилки от минерална вода и прочие.Има си средства за измерване,както примерно 1 ракия е 100 грама(да,ама не),слагаш количеството в мерилката и то е много по малко,при 63 литра "грешката" се умножава.Така,че,който е зареждал гориво,без да го е измерил с необходимото средство,моля да не пише по темата,защото само обърква останалите колеги.Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
-
Какво ще да е това средство?
Моят принцип когато зареждам гориво е като светне лампата карам някакви км и после пълня догоре и никога ама никога не съм пълнил повече от 61-62 литра. Зареждам все на едно и също място, винаги изминавам едни км!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Моят принцип когато зареждам гориво е като светне лампата карам някакви км и после пълня догоре и никога ама никога не съм пълнил повече от 61-62 литра. Зареждам все на едно и също място, винаги изминавам едни км![/QUOTE]
И аз така само,че като ми светне карам 10'а км. и след това зареждам до горе и до сега не е побирала повече 54 55 литри айде 56 там някаде,е вярно не я клатя и млатя - пълня до гърло.
Не помня вече кой колега ще цитирам - май май две еднакви алфи няма156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
Comment